Decembar '17

Novosti

bee writer t

„Obucimo jelku“ & „Praznično putovanje oko sveta“

Jaslena grupa - „Obucimo jelku“

Upoznajemo praznične običaje; uočavamo razlike (visoko-nisko, toplo-hladno); učimo nazive delova tela; učimo da se samostalno obujemo, izujemo, obučemo (kapa, šal, rukavice).

Mešovita grupa - „Praznično putovanje oko sveta“

Upoznajemo decu sa običajima u vreme praznika širom sveta; učimo o božićnim i novogodišnjim običajima u rusiji, švedskoj i čileu; ističemo značaj darivanja; ističemo važnost porodičnog okupljanja za vreme praznika; mesimo tradicionalne novogodišnje i božićne poslastice, pravimo ukrase za jelku, novogodišnje venčiće, pravimo čestitke, crtamo deda mraza i sneška belića.

Novosti

Noć u vrtiću '18

Jedna lepa tradicija u Nojevoj barci je "Noć u vrtiću". Najstarija deca obeležavaju kraj školske godine tako što sami sa svojim vaspitačima noć provode u vrtiću.

Ispraćaj predškolaca '18

Ispratili smo još jednu generaciju budućih školaraca. Želimo našim drugarima mnogo uspeha u školi i da sa sobom uvek nose lepe uspomene iz njihove "Nojeve barke".

Poseta vatrogascima

U okviru naše mesečne teme “Ko brine o nama“ odveli smo grupu dece u posetu Vatrogasnoj spasilačkoj brigadi. Uzbuđenje zbog posete je bilo toliko veliko da pojedini “Nojevci” nisu mogli mirno da spavaju noć pre posete.

Denis, naš domaćin, nas je najpre odveo u obilazak muzeja u kojem smo videli stare uniforme i različitu opremu koju su kroz istoriju nosili hrabi vatrogasci, kao i staru sirenu za uzbunu.

Tokom našeg obilaska videli smo razna vozila i opremu kojom se vatrogasci služe u svojim akcijama. Videli smo čak i vatrogasni tenk, koji može da izdrži izuzetno visoke temperature hladeći se posebnim mlaznicama kojim se upravlja daljinskim upravljačem, i vatrogasne čamce.

Vatrogasci su nam dali da isprobamo njihove šlemove, čak i posebne šlemove sa zlatnim vizirom. Denis je pokazao deci kako se vatrogasci spremaju kada dobiju poziv za intervenciju – brzo se spuste niz šipku, još brže obuku svoje vatrogasno odelo, stave opasač na kojem se nalazi kaciga i sva ostala neophodna oprema. Pored toga, imali smo priliku da prisustvujemo i smotri vatrogasaca.

Javili smo se i pozdravili našeg starog prijatelja vatrogasca Đuru, sa kojim smo počeli da sarađujemo još pre 15 godina.

Radno vreme: 7.00-17.30h

facebook instagram twitter googleplus youtube pinterest flickr

Website by andjelicnikola.com