Šumsko carstvo - Maj '15

Novosti

bee writer t

Topli maj je bio idealan za temu „Šumsko carstvo".

Majskom temom „Šumsko carstvo" završili smo naš višemesečni segment „Priroda i društvo".

Cilj ove teme bio je da u deci podstaknemo njihovu radoznalost i potrebu da upoznaju i otkrivaju prirodno okruženje – biljni i životinjski svet u šumi. Takođe, da deca obogate svoje iskustvo o mestu i načinu življenja biljaka i životinja, kao i da obogate svoje perceptivno iskustvo posmatranjem, dodirivanjem, mirisom i slušanjem.

Rad u okviru ove teme podrazumevao je edukativnu animaciju o šumskom svetu od strane vaspitača, manipulativnu i vizuelnu improvizaciju životinja i biljaka, odlazak u obližnju Zvezdarsku šumu, posetu zoološkom vrtu, maskiranje i pretvaranje vrtića u šumu, kao i završnu predstavu u okviru našeg tradicionalnog maskenbala, u kojoj su deca svojom izvedbom pokazala roditeljima kako žive životinje.

Novosti

Noć u vrtiću '18

Jedna lepa tradicija u Nojevoj barci je "Noć u vrtiću". Najstarija deca obeležavaju kraj školske godine tako što sami sa svojim vaspitačima noć provode u vrtiću.

Ispraćaj predškolaca '18

Ispratili smo još jednu generaciju budućih školaraca. Želimo našim drugarima mnogo uspeha u školi i da sa sobom uvek nose lepe uspomene iz njihove "Nojeve barke".

Poseta vatrogascima

U okviru naše mesečne teme “Ko brine o nama“ odveli smo grupu dece u posetu Vatrogasnoj spasilačkoj brigadi. Uzbuđenje zbog posete je bilo toliko veliko da pojedini “Nojevci” nisu mogli mirno da spavaju noć pre posete.

Denis, naš domaćin, nas je najpre odveo u obilazak muzeja u kojem smo videli stare uniforme i različitu opremu koju su kroz istoriju nosili hrabi vatrogasci, kao i staru sirenu za uzbunu.

Tokom našeg obilaska videli smo razna vozila i opremu kojom se vatrogasci služe u svojim akcijama. Videli smo čak i vatrogasni tenk, koji može da izdrži izuzetno visoke temperature hladeći se posebnim mlaznicama kojim se upravlja daljinskim upravljačem, i vatrogasne čamce.

Vatrogasci su nam dali da isprobamo njihove šlemove, čak i posebne šlemove sa zlatnim vizirom. Denis je pokazao deci kako se vatrogasci spremaju kada dobiju poziv za intervenciju – brzo se spuste niz šipku, još brže obuku svoje vatrogasno odelo, stave opasač na kojem se nalazi kaciga i sva ostala neophodna oprema. Pored toga, imali smo priliku da prisustvujemo i smotri vatrogasaca.

Javili smo se i pozdravili našeg starog prijatelja vatrogasca Đuru, sa kojim smo počeli da sarađujemo još pre 15 godina.

Radno vreme: 7.00-17.30h

facebook instagram twitter googleplus youtube pinterest flickr

Website by andjelicnikola.com