Kolač za sportiste

Novosti

bee writer t

Evo jednog recepta za sve one kojima ovog leta treba dosta snage za plivanje - kolač za sportiste! Jaslena grupa je bila vredna i napravila zdrav i ukusan keks, u okviru teme "Rekreacija je naša zanimacija".

Sastojci
- 100gr batata (slatki krompir)
- 1 šolja brašna
- ½ šolje brašna od prosa
- 50 gr maslaca
- 1 kesica cimeta

Priprema
100 gr batata skuvati, ispasirati i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi dodati sve navedene sastojke i dobro zamesiti testo.

Uviti testo u foliju i staviti u frižider na pola sata. Nakon toga razvući testo i praviti oblike po želji. Peći 15 minuta na 200°.

Prijatno!

nb-recept-2018-07-
nb-recept-2018-07-
nb-recept-2018-07-
nb-recept-2018-07-

 

 

 

Novosti

Koncept rada PU Nojeva barka, Snežana Anđelić

Kada upisujete dete u vrtić, hteli vi to ili ne, srešćete se sa raznim pedagoškim konceptima, nepoznatim nazivima i informacijama koje vas mogu ozbiljno zbuniti. Svaki roditelj će pokušati da razvije svoju metodu pronalaženja onoga u šta veruje da je za njegovo dete najbolje. Pedagoški koncept je lična karta svakog vrtića. To je sistem po kome će vaše dete odrastati dok ne krene u školu. Treba da ga dobro poznajete, kako biste mogli da odlučite da li to želite za svoje dete ili ne.

Nažalost, u našem društvu vrlo često se nazivi raznih koncepata koriste samo zato što dobro zvuče. Često, ne svojom krivicom, oni koji naziv koriste ne znaju njegovo pravo značenje. U obrazovnom sistemu vaspitači nisu imali priliku da se dublje upoznaju sa raznim konceptima. Oni su dobro upoznati sa modelom A i B. Drugi pedagoški koncepti se spominju, ali se ne izučavaju. Zato se srećemo sa Montesori vrtićima u kojima ne postoji nijedan Montesori element, sa Valdorf pedagogijom u kojoj nema ritma i prirodnih materijala (najčešće za Valdorf niko nikada nije ni čuo), sa individualnim pristupom u kome deca idu kolektivno u toalet, sa inkluzijom u kojoj je dete sa posebnim potrebama izdvojeno iz grupe da ne smeta.

Mali Dnevnik je posetio Nojevu barku

Nojevu barku su posetili gosti iz Malog Dnevnika, sa televizije RTS. Mali novinar malog dnevnika pitao je drugare, "Šta je to škola?" i "Šta je to bonton?" Pogledajte ispod njihove zanimljive odgovore.

Šta je to škola?

Šta je to bonton?

Noć u vrtiću '18

Jedna lepa tradicija u Nojevoj barci je "Noć u vrtiću". Najstarija deca obeležavaju kraj školske godine tako što sami sa svojim vaspitačima noć provode u vrtiću.

Radno vreme: 7.00-17.30h

facebook instagram twitter googleplus youtube pinterest flickr

Website by andjelicnikola.com