Jedan dan u vrtiću

O nama

kids read

Otvaranje vrtića - 7.30h

Dežurni vaspitač, koji prvi dolazi, ujutru otvara vrtić. Vaspitač, zajedno sa decom koja prva dođu, priprema doručak, čaj, kakao i ostale potrebne stvari za taj dan.

Slobodne aktivnosti u grupi - 7.30-9.30h

Tokom perioda predviđenog za slobodne aktivnosti deca imaju mogućnost da samostalno biraju partnera za igru i materijal za igru. Od materijala deci stoje na raspolaganju veliki izbor društvenih igara, koje periodično rotiramo, drvene kocke, manje i veće igračke, dečija kućica, materijal za crtanje, i takođe, veliki izbor dečijih knjiga koje isto tematski i periodično rotiramo.

U dogovoru sa vaspitačima, tokom perioda slobodnih aktivnosti, deca imaju priliku da sami biraju gde će se igrati i koliko dugo. U dogovoru sa vaspitačima, mogu da koriste i sportsku salu ili da se igraju u dvorištu.

Doručak - 8.00-9.30h

Kada ujutru dođu u vrtić deca mogu, u društvu druga ili drugarice, da doručkuju u kuhinji. Doručak priprema dežurni vaspitač, na osnovu unapred pripremljenog jelovnika koji je za roditelje istaknut u holu vrtića.

Iz iskustva znamo da kada mi određujemo deci vreme njihovog doručka, da mnogo njih ne žele da jedu, iz razloga što kod kuće imaju svoj ritam kada doručkuju. Iz tog razloga mi dopuštamo deci da sami biraju kada će doručkovati, a mi ih na to podsećamo. Tanjiri i šoljice su dostupni deci, tako da oni mogu sami sebi da postave sto i raspreme za sobom. Sve ovo uči decu samostalnosti.

Prepodnevne aktivnosti - 9.00-12.30h

Tokom prepodneva organizovane su i usmerene i planirane aktivnosti u grupi ili sportskoj sali - zajednički krug, sport, ritmika, crtanje, ručni rad, čas engleskog jezika, školica šaha, kuvanje...). Prepodne je vreme kada isto organizujemo usmerene aktivnosti u malim grupama sa predškolcima i sa mlađom grupom.

Deci je na raspolaganju sportska sala koju mogu da koriste za slobodnu igru ili usmerene aktivnosti. U sali su im na raspolaganju mnogobrojni rekviziti. Sala je posebno od značaja kada je vreme loše, jer tada nju mogu da koriste da se istrče i iskaču.

Ručak - 12.30-13.00h

Deca koja su u celodnevnom boravku odlaze sa vaspitačem na ručak. Za vreme ručka, deca se sama služe, uz pomoć vaspitača, i na taj način uče samostalnosti.

Deca iz poludnevnog boravka, najkasnije do 12.30h, napuštaju vrtić.

Odmor i opuštanje - 13.00-14.00h

Nakon aktivnog prepodneva mlađa deca imaju priliku da se opuste i odmore. U društvu jednog vaspitače odlaze u sportsku salu gde su za njih pripremljeni krevetići. Svoj popodnevni odmor započinju tako što, ležeći u svojim krevetićima, slušaju priču i laganu, opuštajuću muziku. Pauza se završava u 14.00h, tako da deca koja nisu zaspala mogu da napuste sportsku salu sa vaspitačem. Ostala deca koja su tokom pauze zaspala mogu da ostanu još pola sata da spavaju. 

Predškolska grupa i petogodišnjaci provode svoju pauzu u grupi. Prvih pola sata slušaju priču, a preostalo vreme provode uz lagane i opuštajuće aktivnosti, kao što su crtanje i društvene igre. Njihova pauza takođe mora da protekne u miru kako bi deca mogla malo da se opuste i odmore.

Slobodna igra i usmerene aktivnosti - od 14.00h

Od 14h roditelji mogu da dolaze po svoju decu, tako da poslepodne nema mnogo planiranih aktivnosti. Deca mogu sama da biraju svoju igru ili u dogovoru sa vaspitačem da prave nešto, npr. neki ručni rad.

Užina - 15.00-15.30h

Deca, koja su u celodnevnom boravku, nakon odmora imaju i užinu.

Novosti

Otvoren je konkurs - Tražimo vaspitača!

Otvoren je konkurs za novo radno mesto u “Nojevoj barci”. Tražimo vaspitača sa VI ili VII stepenom stručne spreme strukovnih studija (smer strukovni vaspitač) i licencom za rad.

Svi zainteresovani kandidati mogu da pošalju svoj CV na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.!

Letnji boravak za školarce

Organizovali smo letnji program za školsku decu. Tokom raspusta “Nojeva barka” će biti otvorena da primi u boravak školsku decu uzrasta do 10 godina. Uživaćemo u našem dvorištu i bazenu, kreativnim radionicama, sportu i mnogim zanimljivim aktivnostima. Celodnevni boravak za školarce traje od 8.00 do 17.30h.

Za prijavu i više informacija slobodno nas kontaktirajte.

20. godišnjica "Nojeve barke"

U subotu, 10. septembra 2016. godine, obeležili smo i proslavili 20 godina rada i postojanja dečijeg vrtića "Nojeva barka". Proslavi su prisustvovali stari vaspitači i saradnici, partneri, prijatelji i veliki broj starih Nojevaca, koji su sada već odrasli mladi ljudi, kao i njihovi roditelji.

Gosti su imali priliku da pogledaju veliki broj izloženih fotografija iz naše arhive koje su čuvane tokom svih 20 godina rada, a u tome su naročito uživale stare generacije koje su tragale za svojim i fotografijama svojih drugara. Najmlađe je animirao klovn Pera, a pored toga su imali organizovane i punktove sa društvenim igrama, malim eksperimentima i rekreativnim aktivnosti.

Radno vreme: 7.30-17.30h

facebook instagram twitter googleplus youtube pinterest flickr

Website by andjelicnikola.com