Decembar '19

Novosti

bee writer t

Mesec pun iznenađenja i prazničnog duha.

Vrtićke grupe će kroz temu "Slatki i mirisni decembar" razgovarati o praznicima, običajima i načinima na koje se proslavljaju praznici. Ponovićemo i otkriti koje to prazlike slavimo u decembru i januaru, učićemo o različitim načinima na koje se praznici obeležavaju. Kroz mirise i ukuse saznaćemo sve o tradicionalnim prazničnim trpezama. A decembar ne bi bio decembar kada ne bismo otkrili značaj i radost darivanja.

Predškolska grupa će pored upoznavanja sa praznicima, da se upozna sa pojmom linije, razvijaće pojmove unutrašnja i spoljašnja oblast.

Jaslena grupa će kroz temu "Zvončići, zvončići" da podstaknu kod dece osećaj za zvuk, ritam kao i kroz muzičko-ritmičke aktivnosti i motoričke igre. Govoriće o aktuelnom godišnjem dobu - zimi, kao i predstojećim praznicima. Kroz pravljenje muzičkih instrumenata, pljeskanjem, slikanjem podsticaćemo finu motoriku ruku. Vežbaćemo pamćenje i prepoznavanje jednostavnih ritmova i melodija.

Kao i u svakom mesecu i tokom decembra svo raspevani. Pevaćemo tradicionalne praznične pesme kao što su Zvončići, zvončići, Preko brda preko brega... do Deda Mraz nam stiže u grad, Pahuljice pokreni čaroliju... Učićemo recitacije "Prava zima", "Jel to Sneško", "Bliži se Nova godina"...

U decembru smo specijalno kreativni, na svim poljima. Pravimo raznu dekoraciju, ukrase za jelku, slikamo i crtamo različitim tehnikama, mesimo, kuvamo...

Novosti

Upis dece tokom vanrednog stanja

Dragi roditelji, upis dece u PU Nojeva barka je stalno otvoren. Ukoliko želite da stupite u kontakt sa nama, dobijete više informacija o radu i funkcionisanju vrtića, budite slobodni da to uradite putem email-a na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili pozivom na broj 069/24-24-548.

Želimo Vam dobro zdravlje i još lepše vreme sa vašom decom. Uživajte u kreativnim radovima, igri, čitanju priča, bojenju mandala, pravljenju ukusnih kolačića... čuvajte sebe i druge.

Obustava rada vrtića tokom vanrednog stanja

Ovim putem obaveštavamo sve da, obzirom na trenutnu situaciju u zemlji – proglašeno vanredno stanje, od danas, 16.marta 2020. godine, svi vrtići prestaju da rade, pa tako i PU Nojeva barka.

Tim vrtića će svakodnevno biti u vrticu u period od 10-14h bez prijema dece. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili dodatne informacije koje nam svima mogu biti od koristi, budite slobodni da nas kontaktirate na telefonski broj vrtića 011/2424 548.

Želim svima dobro zdravlje. Budimo odgovorni prema sebi, i jedni prema drugima.

Hvala na razumevanju.

Veče sa psihologom i dečijim psihoterapeutom

U martu 2020. godine planiramo da započnemo nove radionice za roditelje u PU Nojeva barka, pod nazivom Veče sa psihologom/dečijim psihoterapeutom.

Koncept ovih radionica je takav da roditelji mogu da dobiji savete i odgovore na svoja pitanja u neposrednom kontaktu sa psihoterapeutom i osnivačem vrtića Snežanom Anđelić. Želja nam je da ovo bude prilika za roditelje da reše neke nedoumice vezano za vaspitavanje dece, pojedine razvojne faze i ponašanje dece. Verujemo da ovakve radionice učesnicima mogu da pruže podršku u roditeljstvu i da doprinesu tome da se osnaže kao roditelji.

Planiramo da ovakve večeri organizujemo jednom mesečno u prostorijama vrtića. Već se radujemo druženju i sa iščekujemo prve predloge tema kojima ćemo se baviti.

Radno vreme: 7.00-17.30h

facebook instagram twitter youtube pinterest flickr