Mart '20

Novosti

bee writer t

Zavirimo u košnicu i pogledajmo sladak svet pčela.

U isčekivanju proleća, kroz našu mesečnu temu „Tajni život pčela“, pažnju posvećujemo pčelama.

Vrtićke grupe će upoznati različite vrste pčela. Govoriće o tome kako pčele izgledaju, kako i gde žive ali takođe će saznati više o tome koliko su pčele zaista bitne za nas ljude. Zajedno sa vaspitačima, deca će otkriti elementarne koristi koje čovek ima od pčela kao i koju funkciju pčele imaju u eko sistemu. Probaćemo med, matični mleč, polen i druge proizvode od meda. Upoznaćemo se sa izgledom košnice i organizacijom stanovnika unutar nje. Učićemo o zanimanju pčelar - o opremi koju ta profesija zahteva i izazovima sa kojima se pčelari svakodnevno susreću u svom radu.

Predškolska grupa će pored saznanja o pčelama i profesiji pčelar, raditi na razvijanju pojma skup, član skupa, pripadnost i nepripadnost skupu.

Tokom marta meseca, jaslena grupa će govoriti o porodici kroz temu – „Moja porodica“. Trudićemo se da kod dece razvijemo svest o svojoj posebnosti igranjem igara uloga i pred ogledalom. Govorićemo o članovima uže i šire porodice, podsticaćemo socio-emocionalni razvoj, razumevanje sopstvenih emocija i emociju drugih, kao i razvoj empatije. Negovaćemo osećanje pripadnosti i privrženosti porodici.

I tokom marta, bićemo veseli – pevaćemo razne pesme, igrati igre, stvarati. Vrtićke grupe i predškolci dopuniće temu projektom - „košnica“.

Novosti

Upis dece tokom vanrednog stanja

Dragi roditelji, upis dece u PU Nojeva barka je stalno otvoren. Ukoliko želite da stupite u kontakt sa nama, dobijete više informacija o radu i funkcionisanju vrtića, budite slobodni da to uradite putem email-a na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili pozivom na broj 069/24-24-548.

Želimo Vam dobro zdravlje i još lepše vreme sa vašom decom. Uživajte u kreativnim radovima, igri, čitanju priča, bojenju mandala, pravljenju ukusnih kolačića... čuvajte sebe i druge.

Obustava rada vrtića tokom vanrednog stanja

Ovim putem obaveštavamo sve da, obzirom na trenutnu situaciju u zemlji – proglašeno vanredno stanje, od danas, 16.marta 2020. godine, svi vrtići prestaju da rade, pa tako i PU Nojeva barka.

Tim vrtića će svakodnevno biti u vrticu u period od 10-14h bez prijema dece. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili dodatne informacije koje nam svima mogu biti od koristi, budite slobodni da nas kontaktirate na telefonski broj vrtića 011/2424 548.

Želim svima dobro zdravlje. Budimo odgovorni prema sebi, i jedni prema drugima.

Hvala na razumevanju.

Veče sa psihologom i dečijim psihoterapeutom

U martu 2020. godine planiramo da započnemo nove radionice za roditelje u PU Nojeva barka, pod nazivom Veče sa psihologom/dečijim psihoterapeutom.

Koncept ovih radionica je takav da roditelji mogu da dobiji savete i odgovore na svoja pitanja u neposrednom kontaktu sa psihoterapeutom i osnivačem vrtića Snežanom Anđelić. Želja nam je da ovo bude prilika za roditelje da reše neke nedoumice vezano za vaspitavanje dece, pojedine razvojne faze i ponašanje dece. Verujemo da ovakve radionice učesnicima mogu da pruže podršku u roditeljstvu i da doprinesu tome da se osnaže kao roditelji.

Planiramo da ovakve večeri organizujemo jednom mesečno u prostorijama vrtića. Već se radujemo druženju i sa iščekujemo prve predloge tema kojima ćemo se baviti.

Radno vreme: 7.00-17.30h

facebook instagram twitter youtube pinterest flickr