Dečije priredbe i proslave

Priredbe

U vrtiću tradicionalno sa decom organizujemo godišnje priredbe i predstave za različite događaje. Na jesen deca spremaju priredbu za žetvenu zahvalnost. Pred zimske praznike deca izvode božićnu predstavu, a nakon toga tradicionalno ih poseti i Deda Mraz koji im i podeli paketiće. U maju deca obeležavaju kraj školske godine velikim maskenbalom kojim se ujedno i osvrću na neku od tema na kojoj su radili u toku godine. Za kraj tu je ispraćaj generacije dece koja u septembru polaze u prvi razred.

Priredbe su dobra prilika da roditelji ostvare bliži kontakt sa vrtićem svog deteta i da se nakon programa, uz kafu i kolače, upoznaju i sa roditeljima druge dece.

Izleti i posete

bus

Jednodnevni izleti su dobar način da deca određenu temu na kojoj rade istraže i van prostorija vrtića i iz prve ruke iskuse ono o čemu su učili sa svojim vaspitačima.

Deca su na izlete i u posete išla na razna mesta, od odlaska na selo do posete gradonačelniku Beograda ili ambasadama stranih zemalja. Važno je da izleti i posete budu edukativni i da deca imaju priliku da iskuse ono o čemu uče.

Ekskurzije

Jednom godišnje za stariju decu iz vrtića organizujemo ekskurziju u trajanju od pet dana. Za decu je ovaj vid separacije veoma koristan, jer uz svoje vaspitače uče kako da budu samostalni kada su određeni period odvojeni od roditelja. Pored toga, ekskurzije su veoma zabavne i zanimljive za decu.

Jedno od mesta na koje vodimo decu je salaš „Katai", 140km od Beograda. Pored toga što tamo deca mogu da uživaju u lepom prirodnom ambijentu, osoblje koje tamo radi decu uči i nekim starim zanatima i pokazuje im kako izgleda život na selu, tako da je put ujedno i edukativan.

U našoj galeriji možete pogledati fotografije sa tih putovanja.

Proslave rođendana

rodjendani

Proslava rođendana u vrtiću je pravi užitak za svako dete. To je dan kada imaju priliku da se osete posebnim, važnim i da svoju radost podele sa svim svojim drugarima. Rođendansko slavlje organizujemo u zajedničkom krugu, pevamo rođendanske i omiljene pesme slavljenika, igramo se i jedemo tortu.

Roditeljima naših "Nojevaca" omogućili smo i organizovanje privatne rođendanske proslave u prostorijama vrtića van radnog vremena. Sve detelje možete saznati od tima vrtića.

Radne akcije

Radna akcija

radu sa decom mi želimo da se nadovežemo na porodicu, tako da je za nas važan kontakt sa roditeljima i porodicom. Jedan od načina na koji ostvarujemo kontakt sa roditeljima jesu i radne akcije koje organizujemo uglavnom na proleće.

U okviru radne akcije roditelji i deca zajedno sa vaspitači i saradnicima vrtića sređuju i čiste vrtić kako bi on bio čist i uredan za decu. Međutim, pošto je za nas važan kontakt koji imamo sa roditeljima i oni između sebe, nakon radne akcije uvek nastavimo druženje uz roštilj i osveženje.

© 2013- PU Nojeva barka