Upoznajte vrtić koji plovi Vašim komšilukom

Vaša Nojeva barka

Nojeva barka je dečiji vrtić sa tradicijom dugom preko 20 godina, osnovan 1996. godine. Od samog početka vrtić se nalazi u velikoj kući sa dvorištem u ulici Slobodanke Danke Savić, na Zvezdari, paralelno od Bulevara kralja Aleksandra, između Liona i Cvetkove pijace.

Dečije grupe i vrste boravka

U Nojevoj barci postoje tri vrste grupa - jaslena, mešovita i predškolska.

Rad u grupama nam omogućava da sa decom opširnije obrađujemo teme koje su prikladne za njihov uzrast. Pored toga, deca imaju i priliku da provode vreme sa svojim starijim/mlađim drugarima. Verujemo da je takvo zajedništvo važno, baš kao u porodici, jer tako mlađi mogu da se ugledaju na starije, a stariji uče da budu brižni prema mlađima.

Kako radimo sa decom?

U svakodnevnom radu stvaramo atmosferu u kojoj se deca osećaju sigurno i prihvaćeno. Deca različitog uzrasta imaju mogućnost da uče jedni od drugih (davanje primera, pomaganje, razumevanje, pažnja...) i da se nauče zajedničkom životu bez obzira na razlike.

Važno nam je da damo i dovoljno prostora za individualni razvoj svakog deteta. Usmerenim aktivnostima želimo da potpomognemo razvoj fine i grube motorike, kreativnosti, razmišljanja i moći zapažanja.

Mi smo integrativni vrtić, što znači da primamo i određeni broj dece sa posebnim potrebama.

Tim Nojeve barke

Upoznajte naš tim. Važno je ko čuva vašu decu.

Kako izgleda jedan dan
u vrtiću?

Pogledajte kako izgleda jedan tipičan dan u Nojevoj barci - kada doručkujemo, kada imamo zajednički krug, kada se igramo, ručamo, spavamo ...

© 2013- PU Nojeva barka