Kako radimo sa decom

U svakodnevnom radu želimo da stvorimo atmosferu u kojoj će se deca osećati prijatno, sigurno i prihvaćeno. U vrtiću deca različitog uzrasta imaju mogućnost da uče jedni od drugih (davanje primera, pomaganje, razumevanje, pažnja...) i da se nauče zajedničkom životu bez obzira na razlike. I pored toga, ostavljamo dovoljno prostora za individualni razvoj svakog deteta. Kroz spomenute usmerene aktivnosti želimo da potpomognemo razvoj fine i grube motorike, kreativnosti, razmišljanja i moći zapažanja.

Kako sarađujemo sa roditeljima

Mi radimo nadovezujući se na porodicu i zato nam je stalni kontakt sa vama neophodan. Kontakt ostvarujemo putem roditeljskih sastanaka, zajedničkih proslava, radnih akcija, izleta...

Pojedinačne razgovore, ako postoji potreba, možete zakazati kod direktora ili vaspitača. Budite slobodni da nam se obratite za razgovor, mi smo tu da vam pomognemo i da zajedno sa vama pomognemo vašem detetu. Uvek ste dobrodošli da nas posetite ili da po dogovoru provedete jedan deo dana sa nama kako biste mogli da vidite kako vaše dete provodi dan u vrtiću.

Integracija dece sa posebnim potrebama

Mi smo integrativni vrtić, što znači da primamo i decu sa posebnim potrebama. Naši uslovi nam trenutno dozvoljavaju da primimo najviše dvoje dece na integraciju. Cilj integracije je da pomogne deci da postanu deo naše grupe, a isto tako deca uče da imaju zajedništvo i u različitosti.

© 2013- PU Nojeva barka