Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Maj '15

Topli maj je bio idealan za temu „Šumsko carstvo".

Majskom temom „Šumsko carstvo" završili smo naš višemesečni segment „Priroda i društvo".

Cilj ove teme bio je da u deci podstaknemo njihovu radoznalost i potrebu da upoznaju i otkrivaju prirodno okruženje – biljni i životinjski svet u šumi. Takođe, da deca obogate svoje iskustvo o mestu i načinu življenja biljaka i životinja, kao i da obogate svoje perceptivno iskustvo posmatranjem, dodirivanjem, mirisom i slušanjem.

Rad u okviru ove teme podrazumevao je edukativnu animaciju o šumskom svetu od strane vaspitača, manipulativnu i vizuelnu improvizaciju životinja i biljaka, odlazak u obližnju Zvezdarsku šumu, posetu zoološkom vrtu, maskiranje i pretvaranje vrtića u šumu, kao i završnu predstavu u okviru našeg tradicionalnog maskenbala, u kojoj su deca svojom izvedbom pokazala roditeljima kako žive životinje.

Najnoviji članci


Osećanja

| Mesečne teme

Inspirisani knjigom “Obojeno čudovište, tokom septembra i oktobra sa decom govorimo o osećanjima. Ovo je tema za koju su sama deca pokazala veliko interesovanje, a iako možda ne deluje odmah tako, to je tema koja je zaista opširna.

Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

© 2013- PU Nojeva barka