Jan/feb '19

Novosti

bee writer t

Prevozna sredstva & Kako zimuju meda, zeka i vuk

Tokom meseca januara i februara predškolska i mešovite grupe su obrađivali temu PREVOZNA SREDSTVA. Upoznavali smo se sa osnovnim prevoznim sredstvima, na kopnu, u vazduhu, vodi i u različitim delovnima sveta. Otkrivali smo kako su nastala i razvijala se prva prevozna sredsta, govorili smo o tome kako nam pomažu i čemu služe različita prevozna sredstva. Učili smo po čemu se razlikuju prevozna sredstva na kopnu, vazduhu i vodi; otkrivali smo različite delove prevoznih sredstava. Pravili smo garažu za naše autiće, slikali smo i crtali različita prevozna sredstva, pravili smo prevozna sredstva od geometrijskih oblika.

Posetili smo Muzej automobila, Muzej železnice i Muzej vazduhoplovstva.

Na kraju teme smo obrađivali i specifična prevozna sredstva. Posetila nas je i ekipa Dečije TV i emisije Sveznalica. U emisiji koja je snimana u našem vrtiću, učili smo Cica Micu kako da napravi raketu i leteći tanjir kao uvod za našu novu temu.

Tema u jaslenoj grupi bila je KAKO ZIMUJU MEDA, ZEKA I VUK. Jaslenci su otkrivali glavne karakteristike pomenutih životinja, otkrivali su i upoređivali sličnosti i razlike među njima. Temu su koristili da uoče razlike: veliko-malo, dugačko-kratko, mekano-tvrdo. Podsticali smo kod dece kontrolu stajanja, hodanja i koordinacije pokreta kroz imitativne igre, podsticali smo socio-emocionalni razvoj kroz brigu o životinjama.
Pravili smo medu, zeku i vuka raznim tehnikama kao i kroz grupni rad, pravili smo senzornu ploču, a i organizovali smo piknik u našoj grupi sa životinjama. U gostima nam je bila naša draga Živkica – zec koju smo hranili i brinuli se o njoj.

 

Novosti

Upis dece tokom vanrednog stanja

Dragi roditelji, upis dece u PU Nojeva barka je stalno otvoren. Ukoliko želite da stupite u kontakt sa nama, dobijete više informacija o radu i funkcionisanju vrtića, budite slobodni da to uradite putem email-a na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili pozivom na broj 069/24-24-548.

Želimo Vam dobro zdravlje i još lepše vreme sa vašom decom. Uživajte u kreativnim radovima, igri, čitanju priča, bojenju mandala, pravljenju ukusnih kolačića... čuvajte sebe i druge.

Obustava rada vrtića tokom vanrednog stanja

Ovim putem obaveštavamo sve da, obzirom na trenutnu situaciju u zemlji – proglašeno vanredno stanje, od danas, 16.marta 2020. godine, svi vrtići prestaju da rade, pa tako i PU Nojeva barka.

Tim vrtića će svakodnevno biti u vrticu u period od 10-14h bez prijema dece. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili dodatne informacije koje nam svima mogu biti od koristi, budite slobodni da nas kontaktirate na telefonski broj vrtića 011/2424 548.

Želim svima dobro zdravlje. Budimo odgovorni prema sebi, i jedni prema drugima.

Hvala na razumevanju.

Veče sa psihologom i dečijim psihoterapeutom

U martu 2020. godine planiramo da započnemo nove radionice za roditelje u PU Nojeva barka, pod nazivom Veče sa psihologom/dečijim psihoterapeutom.

Koncept ovih radionica je takav da roditelji mogu da dobiji savete i odgovore na svoja pitanja u neposrednom kontaktu sa psihoterapeutom i osnivačem vrtića Snežanom Anđelić. Želja nam je da ovo bude prilika za roditelje da reše neke nedoumice vezano za vaspitavanje dece, pojedine razvojne faze i ponašanje dece. Verujemo da ovakve radionice učesnicima mogu da pruže podršku u roditeljstvu i da doprinesu tome da se osnaže kao roditelji.

Planiramo da ovakve večeri organizujemo jednom mesečno u prostorijama vrtića. Već se radujemo druženju i sa iščekujemo prve predloge tema kojima ćemo se baviti.

Radno vreme: 7.00-17.30h

facebook instagram twitter youtube pinterest flickr