Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Mart '19

Svemirska stanica Nojeva barka & Baloni

U toku marta meseca predškolska i mešovite grupe su radili temu SVEMIRSKA STANICA NOJEVA BARKA – saznali smo osnovne karakteristike sunčevog sistema, učili smo kako su nastale planete, kako su se menjale i koje su njihove osnovne odlike. Koristili smo temu da saznamo šta je kosmos i kako je nastao; otkrivali smo osnovne karakteristike zvezda. Učili smo osnovne odlike planeta sunčevog sistema, saznajemo ko istražuje kosmos i na koji način. Pravili smo sunčev sistem, planetu Zemlju, pravli smo svemir, marsovce i kosmonauta. Posmatrali smo razne vrste kamenja. Sa našim mamama, obeležili smo 8. mart – dan žena. Priredili smo puno iznenađenja mamama i kao i svake godine lepo smo se proveli i družili.

Jaslena grupa je u toku marta istraživala BALONE. Temu smo koristili da razvijemo kod dece pojmove broj, boja i oblik. Upoređivali smo i otrivali sličnosti i razlike, uviđali smo odnose među predmetima. Uživali smo u igri sa balonima od sapunica i običnim balonima. Pravili smo korpice od balona. I mi smo takođe proslavili 8.mart sa mamama.

Sve grupe su uživale u igri u našem dvorištu i lepom vremenu. Brinuli smo o biljkama u dvorištu i pratili promene koje proleće donosi sa sobom.

 

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka