Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Jan/feb '19

Prevozna sredstva & Kako zimuju meda, zeka i vuk

Tokom meseca januara i februara predškolska i mešovite grupe su obrađivali temu PREVOZNA SREDSTVA. Upoznavali smo se sa osnovnim prevoznim sredstvima, na kopnu, u vazduhu, vodi i u različitim delovnima sveta. Otkrivali smo kako su nastala i razvijala se prva prevozna sredsta, govorili smo o tome kako nam pomažu i čemu služe različita prevozna sredstva. Učili smo po čemu se razlikuju prevozna sredstva na kopnu, vazduhu i vodi; otkrivali smo različite delove prevoznih sredstava. Pravili smo garažu za naše autiće, slikali smo i crtali različita prevozna sredstva, pravili smo prevozna sredstva od geometrijskih oblika.

Posetili smo Muzej automobila, Muzej železnice i Muzej vazduhoplovstva.

Na kraju teme smo obrađivali i specifična prevozna sredstva. Posetila nas je i ekipa Dečije TV i emisije Sveznalica. U emisiji koja je snimana u našem vrtiću, učili smo Cica Micu kako da napravi raketu i leteći tanjir kao uvod za našu novu temu.

Tema u jaslenoj grupi bila je KAKO ZIMUJU MEDA, ZEKA I VUK. Jaslenci su otkrivali glavne karakteristike pomenutih životinja, otkrivali su i upoređivali sličnosti i razlike među njima. Temu su koristili da uoče razlike: veliko-malo, dugačko-kratko, mekano-tvrdo. Podsticali smo kod dece kontrolu stajanja, hodanja i koordinacije pokreta kroz imitativne igre, podsticali smo socio-emocionalni razvoj kroz brigu o životinjama.
Pravili smo medu, zeku i vuka raznim tehnikama kao i kroz grupni rad, pravili smo senzornu ploču, a i organizovali smo piknik u našoj grupi sa životinjama. U gostima nam je bila naša draga Živkica – zec koju smo hranili i brinuli se o njoj.

 

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka