Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Osećanja

Inspirisani knjigom “Obojeno čudovište, tokom septembra i oktobra sa decom govorimo o osećanjima. Ovo je tema za koju su sama deca pokazala veliko interesovanje, a iako možda ne deluje odmah tako, to je tema koja je zaista opširna.

Kao polaznu tačku za ovu temu uzeli smo knjigu "Obojeno čudovište", koju je jednom prilikom jedno dete donelo u vrtić kao svoju omiljenu igračku. Svakog ponedeljka deca mogu da donesu jednu svoju igračku u vrtić. Kada smo čitali tu knjigu primetili smo da je ona deci zanimljiva i da ih je veoma zainteresovala da više govore o svojim osećanjima.

Ova tema nam je pružila mogućnost da saznamo nešto o osećanjima - da upoznamo i razlikujemo osećanja (radost, tuga, ljutnja, strah) kroz razgovor, glumu, igru uloga, imitacijom. Čitajući knjige saznajemo o razlozima za različita osećanja, saznajemo kako upoznati emocije i kako izaći na kraj sa njima.

Jaslena grupa je posebnu pažnju tokom septembra meseca posvetila adaptaciji dece - na novi prostor i na nove drugare, kao i adaptaciji novoupisanih drugara.

Neke od knjiga koje ćemo čitati u septembru i oktobru su "Veverica plašljivica pronalazi prijatelja", "Kad sam baš srećan", "Kad sam strašno ljut", "Kad me uhvati strah", "Gospodin Ljutiša i pas Ljutko".
A naravno pevaćemo i razne pesme, kao što su "Jesenja sonata", "Prođe leto, dođe jesen", "Mrak", "Kad je bio mrak", "Kad si srećan".

Tokom ove jeseni ćemo biti i kreativni pa ćemo praviti dekoraciju za grupe, modelovaćemo testo …

Najnoviji članci


Vesna Filipović, 25 godina rada

| Novosti

Prošlog meseca proslavili smo dvostruki jubilej - 25 godina rada naše drage Vesne Filipović u vrtiću Nojeva barka, a ujedno i njen 50. rođendan! Zahvalni smo Vesni na svemu što je pružila deci i Nojevoj barci tokom svih ovih godina. Ostala je u srcu mnogih Nojevaca, od kojih su neki već porasli u dobre ljude.

U nastavku možete da pročitate jedno kratko psimo naše i vaše Vekice.

Osećanja

| Mesečne teme

Inspirisani knjigom “Obojeno čudovište, tokom septembra i oktobra sa decom govorimo o osećanjima. Ovo je tema za koju su sama deca pokazala veliko interesovanje, a iako možda ne deluje odmah tako, to je tema koja je zaista opširna.

Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

© 2013- PU Nojeva barka