Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Rekreacija je naša letnja zanimacija

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Želja nam je da upoznamo decu sa letnjim sportovima kao što su plivanje, vaterpolo i odbojka na pesku. Putem knjiga i fotografija saznavaćemo koji su to letnji sportovi, šta nam je leti potrebno kada su visoke temperature. Govorićemo o tome koji su sportovi popularni u našoj zemlji leti, a koji u drugim zemljama. Kroz razne poligone i igre razvijaćemo spretnost, umešnost i timski duh kod dece. Razgovaraćemo i o tome kako se oblačimo leti i na koje sve načine možemo da se rashladimo.

Čitaćemo razne knjige i priče o sportovima, pevaćemo letnje hitove kao što su “Komarac”, “Ribar”, “Pecanje” , “Rekreacija”, “Jačajte mišiće” i druge. Igraćemo razne igre – memorije, igre loptom, takmičarske igre, organizovaćemo igre bez granica…

Pravićemo morsku dekoraciju i ulepšaćemo naš vrtić. A u goste će nam doći sportisti.

Najnoviji članci


Uticaj boja na decu predškolskog uzrasa

| Novosti

Autorski tekst Snežane Anđelić.

U Nojevoj barci vrlo ozbiljno pristupamo uređenju prostora, a naročito izboru boja. Kod vaspitača razvijamo svest o tome kako boje utiču na decu.

Kada sam se na studijama u Nemačkoj prvi put susrela sa temom kako boje utiču na dečju psihu, za mene je to bilo ozbiljno otkriće. Nikada pre toga nisam razmišljala da boje u našoj dečjoj sobi utiču na moju decu. Podrazumevalo se da dečja soba treba da obiluje detaljima i likovima iz crtanih filmova, da zavese i posteljina budu raznih boja. Nikada nisam razmišljala o tome kako se deca u tom prostoru osećaju.

Letimo za Rusiju

| Mesečne teme

Kada smo birali gde ćemo da putujemo, naši drugari iz Rusije su rekli da bi voleli da nas odvedu u posetu svojoj zemlji. Tako smo u martu “putovali” u Rusiju, i to našim posebnim “avionom”.

Vesna Filipović, 25 godina rada

| Novosti

Prošlog meseca proslavili smo dvostruki jubilej - 25 godina rada naše drage Vesne Filipović u vrtiću Nojeva barka, a ujedno i njen 50. rođendan! Zahvalni smo Vesni na svemu što je pružila deci i Nojevoj barci tokom svih ovih godina. Ostala je u srcu mnogih Nojevaca, od kojih su neki već porasli u dobre ljude.

U nastavku možete da pročitate jedno kratko psimo naše i vaše Vekice.

© 2013- PU Nojeva barka