Oktobar '19

Novosti

bee writer t

Stigla nam je lepa i zanimljiva jesen.

Vrtićke grupe i predškolci tokom oktobra meseca će se baviti nama samima kroz temu MOJE TELO. Želja nam je da upoznamo delove ljudskog tela, kako rastemo, razvijamo se i menjamo. Istraživaćemo ljudski skelet i kosti, otkrivaćemo kako funkcionišu unutrašnji organi, kako rade mišići kao i kako funkcioniše najveći ljudski organ – koža. Čitaćemo razne priče, pevati pesme i igrati igre. Pravićemo jesenju dekoraciju za naše grupe, pravićemo ljudski skelet, crtaćemo ljudsku figuru, vajaćemo.

Predškosci će raditi na razvijanju pojmova kao što su ispred-između-iza, iznad-ispod, levo-desno, u, na, izvan. Takođe će učiti recitacije.

Jaslena grupa tokom oktobra će se baviti prevoznim sredstvima kroz temu „Put, put, putujemo...“. Govoriće o automobilima, vozu, avionu, brodu. Takođe će temu iskoristiti da ovladaju veštinama vezanim za razvoj krupne i fine motorike. Posebnu pažnju će posvetiti pravilnom ponašanju na ulici i u saobraćaju.

Vaspitači će podsticati kod dece kontrolu stajanja i hodanja kao i koordinaciju pokreta; razvijaće kod dece sposobnost imitiranja ljudskih aktivnosti – „ovako vozim auto“, „ovako hodam“.. podsticaće zajedničke igre otkrivanja, građenja, kombinovanja pomoću konstruktora. I naši jaslenci će pevati razne pesme, čitati priče i igrati razne igre kako u dvorištu, tako i u sportskoj sali.
Praviće različita prevozna sredstva kao i saobraćajne znakove.

Biće ovo interesantna jesen u svim grupama.

Od bitnih događaja i datuma tokom oktobra imamo doručak sa bakama i dekama, radujemo se unapred ovom događaju kada smo u prilici da ugostimo naše drage bake i deke i provedemo jedno prepodne sa njima. Obeležićemo i Međunarodni dan pešaćenja, Svetski dan zdrave hrane i Svetski dan jabuka.

U posetu će nam doći zubar koji će i ove godine deci govoriti o pravilnoj higijeni usta i zuba i pregledati decu. Radujemo se što je taj zubar mama od našeg Vasilija iz jaslene grupe – Adrijana Novaković.

U okviru teme i podrške istraživanja kod dece, u planu je poseta OŠ „Jelena Ćetković“ i kabinetu biologije.
U okviru dečje nedelje, danas smo bili u pozorištu Pan teatar. Deca su gledala predstavu „Ja sam se zaljubiška“.

Novosti

Upis dece tokom vanrednog stanja

Dragi roditelji, upis dece u PU Nojeva barka je stalno otvoren. Ukoliko želite da stupite u kontakt sa nama, dobijete više informacija o radu i funkcionisanju vrtića, budite slobodni da to uradite putem email-a na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili pozivom na broj 069/24-24-548.

Želimo Vam dobro zdravlje i još lepše vreme sa vašom decom. Uživajte u kreativnim radovima, igri, čitanju priča, bojenju mandala, pravljenju ukusnih kolačića... čuvajte sebe i druge.

Obustava rada vrtića tokom vanrednog stanja

Ovim putem obaveštavamo sve da, obzirom na trenutnu situaciju u zemlji – proglašeno vanredno stanje, od danas, 16.marta 2020. godine, svi vrtići prestaju da rade, pa tako i PU Nojeva barka.

Tim vrtića će svakodnevno biti u vrticu u period od 10-14h bez prijema dece. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili dodatne informacije koje nam svima mogu biti od koristi, budite slobodni da nas kontaktirate na telefonski broj vrtića 011/2424 548.

Želim svima dobro zdravlje. Budimo odgovorni prema sebi, i jedni prema drugima.

Hvala na razumevanju.

Veče sa psihologom i dečijim psihoterapeutom

U martu 2020. godine planiramo da započnemo nove radionice za roditelje u PU Nojeva barka, pod nazivom Veče sa psihologom/dečijim psihoterapeutom.

Koncept ovih radionica je takav da roditelji mogu da dobiji savete i odgovore na svoja pitanja u neposrednom kontaktu sa psihoterapeutom i osnivačem vrtića Snežanom Anđelić. Želja nam je da ovo bude prilika za roditelje da reše neke nedoumice vezano za vaspitavanje dece, pojedine razvojne faze i ponašanje dece. Verujemo da ovakve radionice učesnicima mogu da pruže podršku u roditeljstvu i da doprinesu tome da se osnaže kao roditelji.

Planiramo da ovakve večeri organizujemo jednom mesečno u prostorijama vrtića. Već se radujemo druženju i sa iščekujemo prve predloge tema kojima ćemo se baviti.

Radno vreme: 7.00-17.30h

facebook instagram twitter youtube pinterest flickr