Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Novembar '19

Došao je novembar i počela je prava jesen.

U skladu sa vremenom i vremenskim prilikama, tokom novembra vrtićke grupe i predškolci će govoriti o aktuelnom godišnjem dobu ali uz dodatak čarolije. Mesečna tema nosi naziv „Jesenja čarolija“. U okviru teme govoriće o tome kako se priroda i sve oko nas menja dolaskom jeseni – otkrivaće kako se menjaju boje u prirodi, koje plodove nam jesen daruje; učiće o tome kakve nas vremenske prilike očekuju u jesen, otkrivamo kako se životinje pripremaju za zimu.
Predškolci će se dodatno upoznavati sa mernim jedinicama kao što su metar, litar i kilogram kroz praktičnu primenu.

Pevaćemo razne pesme i učićemo razne recitacije, brzalice, brojalice... („Crv i jabuka“, „Kiša“, „Škola za lisice“, „Prosvećeni vuk“, “Bode bode jež“, „Veverica“). Slikaćemo prirodu u bojama jeseni, pravićemo kolaže i ukrase za grupu.

Jaslena grupa jesen doživljava kroz temu „Jesen pod prstima“. Vaspitači u jaslenoj grupi podsticaće eksplorativne aktivnosti dodirivanja, osluškivanja, posmatranja, manipulisanja, upoređivanja i razlikovanja svojstava predmeta. Proširivaće saznanja dece o aktuelnom godišnjem dobu – jeseni, obogatiće iskustva dece o živoj i neživoj prirodi. Čitaće i pričaće u zajedničkom krugu različite priče, pevaće pesme – od kojih je omiljena „Jesenja sonata“, kao i razne druge hitove – „Prođe leto, dođe jesen“, „Kišobran za dvoje“, „Sklupčao se mali jež“, Kruška, jabuka, šljiva“. Praviće slike pomoću jesenjih plodova, a iskazaće svoju kreativnost i na druge načine.
I ove godine ćemo organizovati Jesenji festival na koji su pozvane i bake, deke, tetke, teče, ujke, ujne, strine, stričeve..svi ste dobro došli.

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka