Januar '20

Novosti

bee writer t

Istražujemo avanture medvedića Larsa.

Tokom januara vrtićke grupe će se odvažiti u avanturu prateći medvedića Larsa – Lars je beli medved koji kroz razne avanture upoznaje drugare i stiče nova iskustva. Temu “Avanture medvedića Larsa” iskoristićemo da upoznamo lik medvedića Larsa kao i mesta na kojima on živi; kroz neobične Larsove susrete učimo o odnosima sa prijateljima i o odnosima u porodici. Daćemo mašti na volju i osmisliti neke nove, još nenapisane avanture medvedića Larsa koje ćemo kasnije i dramatizovati.

Pevaćemo razne pesme i čitati knjige i priče u vezi sa medvedima a posebno medvedićem Larsom; pravićemo polarne medvede, crtaćemo, slikaćemo i zajedničkim snagama - napravićemo Severni pol.

Predškolska grupa će razvijati pojam geometrijsko telo (lopta, kocka). Učiće recitacije – “Dobri prijatelji”, “Drug”, “Prava zima”.

Jaslena grupa će kroz temu “Pričam ti priču...” podsticati komunikaciju kod dece kroz govorne i dramske aktivnosti – podsticaće osamostaljivanje govora u odnosu na situaciju; na osnovu dramatizacije basne podsticaće govor kod dece pogađanjem, dopunjavanjem i imenovanjem likova, radnji i odnosa; podsticaće razvoj motorike kroz imitativne i igre uloga. Čitaćemo basne “Mudro prase”, “Lisica i roda”, “Cvrčak i mrav” i razne druge. Pevaćemo pesme “Miš je dobio grip”, “Vuče vuče bubo lenja”, “Razbole se lisica”... I očekujemo da se izdvoji neka hit pesma.

Jaslena grupa će slikati, modelovati životinje iz obrađenih basni. Takođe, pravićemo poslastiće uz pomoć modli u obliku životinja.

Novosti

Upis dece tokom vanrednog stanja

Dragi roditelji, upis dece u PU Nojeva barka je stalno otvoren. Ukoliko želite da stupite u kontakt sa nama, dobijete više informacija o radu i funkcionisanju vrtića, budite slobodni da to uradite putem email-a na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili pozivom na broj 069/24-24-548.

Želimo Vam dobro zdravlje i još lepše vreme sa vašom decom. Uživajte u kreativnim radovima, igri, čitanju priča, bojenju mandala, pravljenju ukusnih kolačića... čuvajte sebe i druge.

Obustava rada vrtića tokom vanrednog stanja

Ovim putem obaveštavamo sve da, obzirom na trenutnu situaciju u zemlji – proglašeno vanredno stanje, od danas, 16.marta 2020. godine, svi vrtići prestaju da rade, pa tako i PU Nojeva barka.

Tim vrtića će svakodnevno biti u vrticu u period od 10-14h bez prijema dece. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili dodatne informacije koje nam svima mogu biti od koristi, budite slobodni da nas kontaktirate na telefonski broj vrtića 011/2424 548.

Želim svima dobro zdravlje. Budimo odgovorni prema sebi, i jedni prema drugima.

Hvala na razumevanju.

Veče sa psihologom i dečijim psihoterapeutom

U martu 2020. godine planiramo da započnemo nove radionice za roditelje u PU Nojeva barka, pod nazivom Veče sa psihologom/dečijim psihoterapeutom.

Koncept ovih radionica je takav da roditelji mogu da dobiji savete i odgovore na svoja pitanja u neposrednom kontaktu sa psihoterapeutom i osnivačem vrtića Snežanom Anđelić. Želja nam je da ovo bude prilika za roditelje da reše neke nedoumice vezano za vaspitavanje dece, pojedine razvojne faze i ponašanje dece. Verujemo da ovakve radionice učesnicima mogu da pruže podršku u roditeljstvu i da doprinesu tome da se osnaže kao roditelji.

Planiramo da ovakve večeri organizujemo jednom mesečno u prostorijama vrtića. Već se radujemo druženju i sa iščekujemo prve predloge tema kojima ćemo se baviti.

Radno vreme: 7.00-17.30h

facebook instagram twitter youtube pinterest flickr