Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Decembar '19

Mesec pun iznenađenja i prazničnog duha.

Vrtićke grupe će kroz temu "Slatki i mirisni decembar" razgovarati o praznicima, običajima i načinima na koje se proslavljaju praznici. Ponovićemo i otkriti koje to prazlike slavimo u decembru i januaru, učićemo o različitim načinima na koje se praznici obeležavaju. Kroz mirise i ukuse saznaćemo sve o tradicionalnim prazničnim trpezama. A decembar ne bi bio decembar kada ne bismo otkrili značaj i radost darivanja.

Predškolska grupa će pored upoznavanja sa praznicima, da se upozna sa pojmom linije, razvijaće pojmove unutrašnja i spoljašnja oblast.

Jaslena grupa će kroz temu "Zvončići, zvončići" da podstaknu kod dece osećaj za zvuk, ritam kao i kroz muzičko-ritmičke aktivnosti i motoričke igre. Govoriće o aktuelnom godišnjem dobu - zimi, kao i predstojećim praznicima. Kroz pravljenje muzičkih instrumenata, pljeskanjem, slikanjem podsticaćemo finu motoriku ruku. Vežbaćemo pamćenje i prepoznavanje jednostavnih ritmova i melodija.

Kao i u svakom mesecu i tokom decembra svo raspevani. Pevaćemo tradicionalne praznične pesme kao što su Zvončići, zvončići, Preko brda preko brega... do Deda Mraz nam stiže u grad, Pahuljice pokreni čaroliju... Učićemo recitacije "Prava zima", "Jel to Sneško", "Bliži se Nova godina"...

U decembru smo specijalno kreativni, na svim poljima. Pravimo raznu dekoraciju, ukrase za jelku, slikamo i crtamo različitim tehnikama, mesimo, kuvamo...

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka