Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Decembar '19

Mesec pun iznenađenja i prazničnog duha.

Mesec pun iznenađenja i prazničnog duha.

Vrtićke grupe će kroz temu "Slatki i mirisni decembar" razgovarati o praznicima, običajima i načinima na koje se proslavljaju praznici. Ponovićemo i otkriti koje to prazlike slavimo u decembru i januaru, učićemo o različitim načinima na koje se praznici obeležavaju. Kroz mirise i ukuse saznaćemo sve o tradicionalnim prazničnim trpezama. A decembar ne bi bio decembar kada ne bismo otkrili značaj i radost darivanja.

Predškolska grupa će pored upoznavanja sa praznicima, da se upozna sa pojmom linije, razvijaće pojmove unutrašnja i spoljašnja oblast.

Jaslena grupa će kroz temu "Zvončići, zvončići" da podstaknu kod dece osećaj za zvuk, ritam kao i kroz muzičko-ritmičke aktivnosti i motoričke igre. Govoriće o aktuelnom godišnjem dobu - zimi, kao i predstojećim praznicima. Kroz pravljenje muzičkih instrumenata, pljeskanjem, slikanjem podsticaćemo finu motoriku ruku. Vežbaćemo pamćenje i prepoznavanje jednostavnih ritmova i melodija.

Kao i u svakom mesecu i tokom decembra svo raspevani. Pevaćemo tradicionalne praznične pesme kao što su Zvončići, zvončići, Preko brda preko brega... do Deda Mraz nam stiže u grad, Pahuljice pokreni čaroliju... Učićemo recitacije "Prava zima", "Jel to Sneško", "Bliži se Nova godina"...

U decembru smo specijalno kreativni, na svim poljima. Pravimo raznu dekoraciju, ukrase za jelku, slikamo i crtamo različitim tehnikama, mesimo, kuvamo...

Najnoviji članci


April '21

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

Mart '21

Polako nam stiže proleće… doleće.

Januar '21

Voda, vazduh i zemlja & Nije deda, al je mraz.

© 2013- PU Nojeva barka