Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Tragom životinja

U februaru idemo tragom životinja.

Februarska tema, za mešovite i predškolsku grupu nosi naziv Priče o životinjama. Cilj nam je da, u okviru ove teme, kroz glavne junake basni upoznamo decu sa osobinama ljudi i sa međuljuskim odnosima. Razgovaraćemo o razlikama između dobra i zla, učićemo kako se rešavaju sukobi i problemi, a bavićemo se i dramatizacijom određenih basni.

Predškolska grupa će, pored toga, tokom meseca februara učiti i geometrijska tela (valjak i kvadar) i geometrijske oblike (krug, kvadrat, trougao i pravougaonik).

U jaslenoj grupi će ovog meseca akcenat biti na podsticanju kreativnog izražavanja i razivijanju fine motorike, kroz različite tehnike slikanja i crtanja. U skladu sa tim, njihova tema za mesec februar se zove Kad mi čaramo, tad mi stvaramo.

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka