Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Maj '19

Voleo bih da radim kao & Zanimljiva zanimanja.

Maj mesec vrtićke grupe i predškolci posvećuju temi VOLEO BIH DA RADIM KAO... u okviru koje ćemo govoriti o sledećim zanimanjima: frizer/kozmetičar, pekar/poslastičar, obućar/krojač, časovničar/trgovac. Govorićemo o tome šta rade i prave, koje alate koriste na svom radnom mestu, koje usluge pružaju; saznajemo kakva odela/uniforme nose dok su na svom radnom mestu. Kao i svaki put, bićemo kreativni- mesićemo testo i glinu, pravićemo kosu od vunice i razne kreativne plakate i portrete. U okviru grupa ćemo napraviti firzerske salone, poslastičarnicu/pekaru, prodavnicu i igraćemo igre uloga. Deca već sada uživaju dok saznaju o zanimanju frizer – jedni drugima prave frizure. Crtaćemo i slikati različitim tehnikama pa i lakovima za nokte.
Predškolci će obrađivati brojeve 6,7 ,8 9 i broj nula. Učiće i razne recitacije vezano za temu.

Jaslena grupa će obrađivati sličnu temu, pod nazivom ZANIMLJIVA ZANIMANJA. Cilj je da se upoznamo sa poslovima koje obavljaju odrasli a posebno ćemo se upoznati sa zanimanjima kao što su kuvar, pekar, lekar, firzer i druge. Jaslena grupa će takođe biti kreativna – praviće kuvarsku kapu, frizure od papira, koferčić za lekara (prvu pomoć). Temu će koristiti za razvijanje identita i svesti o svojoj posebnosti kroz igranje ugara uloga; razvijaćemo finu motoriku i koordinaciju oko-ruka, podsticaćemo saradnju sa vršnjacima.

U okviru teme i maja meseca planirali smo odlazak u frizerske i kozmetičke salone, kao i posetu frizera i kozmetičara vrtiću. Naredne nedelje idemo u posete firmama koje se bavi proizvodnjom testa i smesa koje se koriste u proizvodnji testa, kao i firmi koja se bavi proizvodnjom kolača. Deca će biti u prilici da vide kako izgleda proizvodni pogon i kako se prave finalni proizvodi. Biće u prilici da u neposrednom kontaktu sa pekarom/poslastičarom saznaju nešto više o samom zanimanju.

 

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka