Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Jun '19

Istraživali smo zanimljiv svet insekata.

U okviru mesečne teme, učićemo i istraživaćemo BUBE. Razne bube, kao i one koji su počasni stanovnici našeg dvorišta. Razgovaraćemo i učiti zajedno sa decom kako izgledaju bube, koje osobine imaju, po čemu su slične, a po čemu različite. Trudićemo se da kod dece razvijemo pozitivan odnos prema insektima, kao i svest o važnosti insekata u biološkom svetu.
U našem kutku za čitanj, sa decom ćemo čitati razne knjige i priče o dogodovštinama buba i insekata. Pevaćemo razne pesme i igrati igre – kako u zajedničkom krugu, tako i u našem dvorištu. Crtaćemo insekte, pravićemo ih od prirodnih materijala uz mnogo istraživanja.

 

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka