Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Jul '19

Da li znate ko to jede bube u Nojevoj barci?! 

Tema meseca jula je KO TO JEDE BUBE? Nastavlja se na temu koju smo obrađivali u toku juna – BUBE U NAŠOJ BAŠTI. Obe teme, vrlo zanimljive i interesantne deci. Ideju za teme, kao i uvek, dobili smo prateći interesovanja dece.

Bavićemo se različitim gmizavcima, reptilima i vodozemcima jer... oni jedu bube. Otrivaćemo različite životinje, učićemo o njihovoj građi, različitim veštinama koje poseduju kao i o tome kako izgledaju. Saznaćemo kako se hrane, kako rastu i razmnožavaju se žabe, gušteri i zmije.

Čitaćemo različite knjige i priče, pevati i učiti pesme kao što su „Žaba čita novine“, „Žablji ples“, „Pecanje“, „Skače žaba“, „Gore- dole“...i druge.
Igraćemo različite igre, kako u grupi i zajedničkom krugu, tako i u dvorištu. Pravićemo gmizavce od različitih materijala i različitim tehnikama. U planu nam je da posetimo Zoološki vrt i Tropikarijum. A obzirom na vrele letnje temperatuje, sigurno je u planu Vodeni dan. O tačnom danu organizovanja Vodenog dana u vrtiću ćemo vas blagovremeno obavestiti kako bi mogli decu da opremite sa potrebnom opremom – različitim prskalicama, pištoljima na vodu i raznim drugih rekvizitima koje možda ni ne znamo da postoje ali će nam svakako pomoći da se rashladimo. Takođe vas molimo da za taj dan spremite presvlaku za decu.

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka