Jul '19

Da li znate ko to jede bube u Nojevoj barci?! 

Tema meseca jula je KO TO JEDE BUBE? Nastavlja se na temu koju smo obrađivali u toku juna – BUBE U NAŠOJ BAŠTI. Obe teme, vrlo zanimljive i interesantne deci. Ideju za teme, kao i uvek, dobili smo prateći interesovanja dece.

Bavićemo se različitim gmizavcima, reptilima i vodozemcima jer... oni jedu bube. Otrivaćemo različite životinje, učićemo o njihovoj građi, različitim veštinama koje poseduju kao i o tome kako izgledaju. Saznaćemo kako se hrane, kako rastu i razmnožavaju se žabe, gušteri i zmije.

Čitaćemo različite knjige i priče, pevati i učiti pesme kao što su „Žaba čita novine“, „Žablji ples“, „Pecanje“, „Skače žaba“, „Gore- dole“...i druge.
Igraćemo različite igre, kako u grupi i zajedničkom krugu, tako i u dvorištu. Pravićemo gmizavce od različitih materijala i različitim tehnikama. U planu nam je da posetimo Zoološki vrt i Tropikarijum. A obzirom na vrele letnje temperatuje, sigurno je u planu Vodeni dan. O tačnom danu organizovanja Vodenog dana u vrtiću ćemo vas blagovremeno obavestiti kako bi mogli decu da opremite sa potrebnom opremom – različitim prskalicama, pištoljima na vodu i raznim drugih rekvizitima koje možda ni ne znamo da postoje ali će nam svakako pomoći da se rashladimo. Takođe vas molimo da za taj dan spremite presvlaku za decu.

© 2013-2020 PU Nojeva barka