Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Avgust '19

U avgustu smo istraživali morski svet.

Vrtićke grupe će istraživati kakve sve avanture su moguće na moru, kao i koje životinje žive u moru – saznaće kako izgledaju i koje osobine poseduju ajkula, delfin i drugi neobični stanovnici mora.; istraživaće šta sve čovek može da radi na moru (može da pliva, roni, istražuje, peca..); kroz razne eksperimente upoznaćemo se zajedno sa karakteristikama mora. Čitaćemo razne priče, igrati igre – kako u zajedničkom krugu tako i u dvorištu, pevaćemo razne pesme.. pravićemo sa decom razne stanovnike mora koji će krasiti zidove vrtića kao i hol. Iskoristićemo lepo vreme da organizujemo vodeni dan u vrtiću.

Jaslena grupa prati starije drugare pa će jaslenci istražiti morski svet – upoznaće se sa karakteristikama morskog sveta i životinja kao što su: ajkula, rak, kornjača, delfin. Jaslenci će upoređivati i otkrivati sličnosti i razlike među pomenutim morskim životinjama, na razne načine vaspitači će podsticati senzo-perceptivni razvoj kod dece, podsticaće kod dece istraživanje, otkrivanje.. Jaslena grupa je takođe raspevana, kreativna i voli da sluša i čita razne priče. Verujem da ćemo imati letnji hit. Lepo avgustovsko vreme koristiće da se brčnu u bazenu a pokušaće da naprave i more..u njihovoj verziji.

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka