Oktobar '19

Stigla nam je lepa i zanimljiva jesen.

Vrtićke grupe i predškolci tokom oktobra meseca će se baviti nama samima kroz temu MOJE TELO. Želja nam je da upoznamo delove ljudskog tela, kako rastemo, razvijamo se i menjamo. Istraživaćemo ljudski skelet i kosti, otkrivaćemo kako funkcionišu unutrašnji organi, kako rade mišići kao i kako funkcioniše najveći ljudski organ – koža. Čitaćemo razne priče, pevati pesme i igrati igre. Pravićemo jesenju dekoraciju za naše grupe, pravićemo ljudski skelet, crtaćemo ljudsku figuru, vajaćemo.

Predškosci će raditi na razvijanju pojmova kao što su ispred-između-iza, iznad-ispod, levo-desno, u, na, izvan. Takođe će učiti recitacije.

Jaslena grupa tokom oktobra će se baviti prevoznim sredstvima kroz temu „Put, put, putujemo...“. Govoriće o automobilima, vozu, avionu, brodu. Takođe će temu iskoristiti da ovladaju veštinama vezanim za razvoj krupne i fine motorike. Posebnu pažnju će posvetiti pravilnom ponašanju na ulici i u saobraćaju.

Vaspitači će podsticati kod dece kontrolu stajanja i hodanja kao i koordinaciju pokreta; razvijaće kod dece sposobnost imitiranja ljudskih aktivnosti – „ovako vozim auto“, „ovako hodam“.. podsticaće zajedničke igre otkrivanja, građenja, kombinovanja pomoću konstruktora. I naši jaslenci će pevati razne pesme, čitati priče i igrati razne igre kako u dvorištu, tako i u sportskoj sali.
Praviće različita prevozna sredstva kao i saobraćajne znakove.

Biće ovo interesantna jesen u svim grupama.

Od bitnih događaja i datuma tokom oktobra imamo doručak sa bakama i dekama, radujemo se unapred ovom događaju kada smo u prilici da ugostimo naše drage bake i deke i provedemo jedno prepodne sa njima. Obeležićemo i Međunarodni dan pešaćenja, Svetski dan zdrave hrane i Svetski dan jabuka.

U posetu će nam doći zubar koji će i ove godine deci govoriti o pravilnoj higijeni usta i zuba i pregledati decu. Radujemo se što je taj zubar mama od našeg Vasilija iz jaslene grupe – Adrijana Novaković.

U okviru teme i podrške istraživanja kod dece, u planu je poseta OŠ „Jelena Ćetković“ i kabinetu biologije.
U okviru dečje nedelje, danas smo bili u pozorištu Pan teatar. Deca su gledala predstavu „Ja sam se zaljubiška“.

© 2013-2020 PU Nojeva barka