Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Sladak svet pčela

Zavirimo u košnicu i sladak svet pčela.

U isčekivanju proleća, kroz našu mesečnu temu „Tajni život pčela“, pažnju posvećujemo pčelama.

Vrtićke grupe će upoznati različite vrste pčela. Govoriće o tome kako pčele izgledaju, kako i gde žive ali takođe će saznati više o tome koliko su pčele zaista bitne za nas ljude. Zajedno sa vaspitačima, deca će otkriti elementarne koristi koje čovek ima od pčela kao i koju funkciju pčele imaju u eko sistemu. Probaćemo med, matični mleč, polen i druge proizvode od meda. Upoznaćemo se sa izgledom košnice i organizacijom stanovnika unutar nje. Učićemo o zanimanju pčelar - o opremi koju ta profesija zahteva i izazovima sa kojima se pčelari svakodnevno susreću u svom radu.

Predškolska grupa će pored saznanja o pčelama i profesiji pčelar, raditi na razvijanju pojma skup, član skupa, pripadnost i nepripadnost skupu.

Tokom marta meseca, jaslena grupa će govoriti o porodici kroz temu – „Moja porodica“. Trudićemo se da kod dece razvijemo svest o svojoj posebnosti igranjem igara uloga i pred ogledalom. Govorićemo o članovima uže i šire porodice, podsticaćemo socio-emocionalni razvoj, razumevanje sopstvenih emocija i emociju drugih, kao i razvoj empatije. Negovaćemo osećanje pripadnosti i privrženosti porodici.

I tokom marta, bićemo veseli – pevaćemo razne pesme, igrati igre, stvarati. Vrtićke grupe i predškolci dopuniće temu projektom - „košnica“.

Najnoviji članci


Vesna Filipović, 25 godina rada

| Novosti

Prošlog meseca proslavili smo dvostruki jubilej - 25 godina rada naše drage Vesne Filipović u vrtiću Nojeva barka, a ujedno i njen 50. rođendan! Zahvalni smo Vesni na svemu što je pružila deci i Nojevoj barci tokom svih ovih godina. Ostala je u srcu mnogih Nojevaca, od kojih su neki već porasli u dobre ljude.

U nastavku možete da pročitate jedno kratko psimo naše i vaše Vekice.

Osećanja

| Mesečne teme

Inspirisani knjigom “Obojeno čudovište, tokom septembra i oktobra sa decom govorimo o osećanjima. Ovo je tema za koju su sama deca pokazala veliko interesovanje, a iako možda ne deluje odmah tako, to je tema koja je zaista opširna.

Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

© 2013- PU Nojeva barka