Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Super heroji u borbi protiv nevidljivog

Tema kojom se bavimo u toku maja je Super heroji u borbi protiv nevidljivog.

Tema kojom se bavimo u toku maja je Super heroji u borbi protiv nevidljivog. Kroz ovu temu želelimo da procesiramo sve ono što ima veze sa borbom protiv virusa Covid 19, ali ne samo to. Mnogo više želeli smo da podstaknemo decu da brinu o sebi, o svom zdravlju i da naučimo kako da se zaštitimo od opasnosti;da naglasimo da postoje super heroji koji nas štite i brinu o tome da nama bude dobro. Ti super heroji nisu samo Spajdermen, Betmen i drugi nego i lekari, važni ljudi koji menjaju svet, ali i mame i tate, bake i deke, i svi kojima smo dragi i koji nas vole i žele nam dobro i sigurno detinjstvo. Govorićemo i o tome koliko je važno da brinemo o drugima.

Pevali smo pesme kao što su “Peri ruke, peri ruke” od Branka Kockice, učili smo recitaciju-pesmicu od Čika Jove Zmaja – Prljave ruke, igrali smo se u dvorištu više nego unutra. Bili smo kreativni – ukrašavali smo zaštitne maske i rukavice i sproveli smo neke eksperimente sa decom, crtali smo virus, kao i super heroje...

Najnoviji članci


Uticaj boja na decu predškolskog uzrasa

| Novosti

Autorski tekst Snežane Anđelić.

U Nojevoj barci vrlo ozbiljno pristupamo uređenju prostora, a naročito izboru boja. Kod vaspitača razvijamo svest o tome kako boje utiču na decu.

Kada sam se na studijama u Nemačkoj prvi put susrela sa temom kako boje utiču na dečju psihu, za mene je to bilo ozbiljno otkriće. Nikada pre toga nisam razmišljala da boje u našoj dečjoj sobi utiču na moju decu. Podrazumevalo se da dečja soba treba da obiluje detaljima i likovima iz crtanih filmova, da zavese i posteljina budu raznih boja. Nikada nisam razmišljala o tome kako se deca u tom prostoru osećaju.

Letimo za Rusiju

| Mesečne teme

Kada smo birali gde ćemo da putujemo, naši drugari iz Rusije su rekli da bi voleli da nas odvedu u posetu svojoj zemlji. Tako smo u martu “putovali” u Rusiju, i to našim posebnim “avionom”.

Vesna Filipović, 25 godina rada

| Novosti

Prošlog meseca proslavili smo dvostruki jubilej - 25 godina rada naše drage Vesne Filipović u vrtiću Nojeva barka, a ujedno i njen 50. rođendan! Zahvalni smo Vesni na svemu što je pružila deci i Nojevoj barci tokom svih ovih godina. Ostala je u srcu mnogih Nojevaca, od kojih su neki već porasli u dobre ljude.

U nastavku možete da pročitate jedno kratko psimo naše i vaše Vekice.

© 2013- PU Nojeva barka