Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Super heroji u borbi protiv nevidljivog

Tema kojom se bavimo u toku maja je Super heroji u borbi protiv nevidljivog.

Tema kojom se bavimo u toku maja je Super heroji u borbi protiv nevidljivog. Kroz ovu temu želelimo da procesiramo sve ono što ima veze sa borbom protiv virusa Covid 19, ali ne samo to. Mnogo više želeli smo da podstaknemo decu da brinu o sebi, o svom zdravlju i da naučimo kako da se zaštitimo od opasnosti;da naglasimo da postoje super heroji koji nas štite i brinu o tome da nama bude dobro. Ti super heroji nisu samo Spajdermen, Betmen i drugi nego i lekari, važni ljudi koji menjaju svet, ali i mame i tate, bake i deke, i svi kojima smo dragi i koji nas vole i žele nam dobro i sigurno detinjstvo. Govorićemo i o tome koliko je važno da brinemo o drugima.

Pevali smo pesme kao što su “Peri ruke, peri ruke” od Branka Kockice, učili smo recitaciju-pesmicu od Čika Jove Zmaja – Prljave ruke, igrali smo se u dvorištu više nego unutra. Bili smo kreativni – ukrašavali smo zaštitne maske i rukavice i sproveli smo neke eksperimente sa decom, crtali smo virus, kao i super heroje...

Najnoviji članci


Vesna Filipović, 25 godina rada

| Novosti

Prošlog meseca proslavili smo dvostruki jubilej - 25 godina rada naše drage Vesne Filipović u vrtiću Nojeva barka, a ujedno i njen 50. rođendan! Zahvalni smo Vesni na svemu što je pružila deci i Nojevoj barci tokom svih ovih godina. Ostala je u srcu mnogih Nojevaca, od kojih su neki već porasli u dobre ljude.

U nastavku možete da pročitate jedno kratko psimo naše i vaše Vekice.

Osećanja

| Mesečne teme

Inspirisani knjigom “Obojeno čudovište, tokom septembra i oktobra sa decom govorimo o osećanjima. Ovo je tema za koju su sama deca pokazala veliko interesovanje, a iako možda ne deluje odmah tako, to je tema koja je zaista opširna.

Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

© 2013- PU Nojeva barka