Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Super heroji u borbi protiv nevidljivog

Tema kojom se bavimo u toku maja je Super heroji u borbi protiv nevidljivog.

Tema kojom se bavimo u toku maja je Super heroji u borbi protiv nevidljivog. Kroz ovu temu želelimo da procesiramo sve ono što ima veze sa borbom protiv virusa Covid 19, ali ne samo to. Mnogo više želeli smo da podstaknemo decu da brinu o sebi, o svom zdravlju i da naučimo kako da se zaštitimo od opasnosti;da naglasimo da postoje super heroji koji nas štite i brinu o tome da nama bude dobro. Ti super heroji nisu samo Spajdermen, Betmen i drugi nego i lekari, važni ljudi koji menjaju svet, ali i mame i tate, bake i deke, i svi kojima smo dragi i koji nas vole i žele nam dobro i sigurno detinjstvo. Govorićemo i o tome koliko je važno da brinemo o drugima.

Pevali smo pesme kao što su “Peri ruke, peri ruke” od Branka Kockice, učili smo recitaciju-pesmicu od Čika Jove Zmaja – Prljave ruke, igrali smo se u dvorištu više nego unutra. Bili smo kreativni – ukrašavali smo zaštitne maske i rukavice i sproveli smo neke eksperimente sa decom, crtali smo virus, kao i super heroje...

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka