Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Paukovi

Istraživali smo koji se to superjunak krije u uglu naše sobe – pauk!

Otkrivali smo opšte odlike i građu paukova, gde žive, kako izgledaju, po čemu se razlikuju, kako se hrane i druge osobenosti. Naravno, istraživali smo i koja je funkcija paukove mreže. Ovu temu smo takođe iskoristili da kod dece otklonimo strah od paukova, a u tome nam je bio od velike pomoći hrabri junak Spajdermen. Tražili smo paukove u našem vrtiću i dvorištu, i posvetili smo im punu pažnju.

Pevali smo razne pesme, igrali igre, a napravili smo i veliki broj zanimljivih kreativnih radova na ovu temu. Pravili smo čak i slatke poslastice u obliku paukova. Temu smo završili na svečan način, organizujući pravi mali bal pod maskama, naravno, pod paukovim maskama.

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka