Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Paukovi

Istraživali smo koji se to superjunak krije u uglu naše sobe – pauk!

Otkrivali smo opšte odlike i građu paukova, gde žive, kako izgledaju, po čemu se razlikuju, kako se hrane i druge osobenosti. Naravno, istraživali smo i koja je funkcija paukove mreže. Ovu temu smo takođe iskoristili da kod dece otklonimo strah od paukova, a u tome nam je bio od velike pomoći hrabri junak Spajdermen. Tražili smo paukove u našem vrtiću i dvorištu, i posvetili smo im punu pažnju.

Pevali smo razne pesme, igrali igre, a napravili smo i veliki broj zanimljivih kreativnih radova na ovu temu. Pravili smo čak i slatke poslastice u obliku paukova. Temu smo završili na svečan način, organizujući pravi mali bal pod maskama, naravno, pod paukovim maskama.

Najnoviji članci


Uticaj boja na decu predškolskog uzrasa

| Novosti

Autorski tekst Snežane Anđelić.

U Nojevoj barci vrlo ozbiljno pristupamo uređenju prostora, a naročito izboru boja. Kod vaspitača razvijamo svest o tome kako boje utiču na decu.

Kada sam se na studijama u Nemačkoj prvi put susrela sa temom kako boje utiču na dečju psihu, za mene je to bilo ozbiljno otkriće. Nikada pre toga nisam razmišljala da boje u našoj dečjoj sobi utiču na moju decu. Podrazumevalo se da dečja soba treba da obiluje detaljima i likovima iz crtanih filmova, da zavese i posteljina budu raznih boja. Nikada nisam razmišljala o tome kako se deca u tom prostoru osećaju.

Letimo za Rusiju

| Mesečne teme

Kada smo birali gde ćemo da putujemo, naši drugari iz Rusije su rekli da bi voleli da nas odvedu u posetu svojoj zemlji. Tako smo u martu “putovali” u Rusiju, i to našim posebnim “avionom”.

Vesna Filipović, 25 godina rada

| Novosti

Prošlog meseca proslavili smo dvostruki jubilej - 25 godina rada naše drage Vesne Filipović u vrtiću Nojeva barka, a ujedno i njen 50. rođendan! Zahvalni smo Vesni na svemu što je pružila deci i Nojevoj barci tokom svih ovih godina. Ostala je u srcu mnogih Nojevaca, od kojih su neki već porasli u dobre ljude.

U nastavku možete da pročitate jedno kratko psimo naše i vaše Vekice.

© 2013- PU Nojeva barka