Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Paukovi

Istraživali smo koji se to superjunak krije u uglu naše sobe – pauk!

Otkrivali smo opšte odlike i građu paukova, gde žive, kako izgledaju, po čemu se razlikuju, kako se hrane i druge osobenosti. Naravno, istraživali smo i koja je funkcija paukove mreže. Ovu temu smo takođe iskoristili da kod dece otklonimo strah od paukova, a u tome nam je bio od velike pomoći hrabri junak Spajdermen. Tražili smo paukove u našem vrtiću i dvorištu, i posvetili smo im punu pažnju.

Pevali smo razne pesme, igrali igre, a napravili smo i veliki broj zanimljivih kreativnih radova na ovu temu. Pravili smo čak i slatke poslastice u obliku paukova. Temu smo završili na svečan način, organizujući pravi mali bal pod maskama, naravno, pod paukovim maskama.

Najnoviji članci


Vesna Filipović, 25 godina rada

| Novosti

Prošlog meseca proslavili smo dvostruki jubilej - 25 godina rada naše drage Vesne Filipović u vrtiću Nojeva barka, a ujedno i njen 50. rođendan! Zahvalni smo Vesni na svemu što je pružila deci i Nojevoj barci tokom svih ovih godina. Ostala je u srcu mnogih Nojevaca, od kojih su neki već porasli u dobre ljude.

U nastavku možete da pročitate jedno kratko psimo naše i vaše Vekice.

Osećanja

| Mesečne teme

Inspirisani knjigom “Obojeno čudovište, tokom septembra i oktobra sa decom govorimo o osećanjima. Ovo je tema za koju su sama deca pokazala veliko interesovanje, a iako možda ne deluje odmah tako, to je tema koja je zaista opširna.

Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

© 2013- PU Nojeva barka