Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Letnje osveženje

U avgustu pravimo sveže letnje napitke.

I u avgustu nastavljamo sa letnjim temama. Dok smo mesec jul posvetili sladoledu, u avgustu ćemo pokušati sa decom da otkrijemo koji su to tajni sastojci letnjeg napitka. Upoznaćemo se sa načinom pripreme osvežavajućih napitaka; otkrićemo koji su sastojci potrebni da bi se napravio jedan osvežavajući napitak ili ledeni čaj; razlikovaćemo ukuse i mirise degustacijom letnjih napitaka; saznaćemo šta su to ceđeni sokovi i od čega se prave.

Pevaćemo neke stare pesme, a učićemo i nove. Čitaćemo priče o limunu, o Matildinom napitku, o gusenici koja nikad nije sita i druge. Igraćemo igre prepoznavanja po ukusu i mirisu, razne istraživačke igre. Crtaćemo i praviti limun i drugo voće od koga možemo da napravimo osvežavajuće napitke.

Jaslena grupa nastavlja temu od jula – Vodena bajka. Deca će se upoznati sa različitim namenama vode kroz eksperimentisanje i posmatranje.

Najnoviji članci


Uticaj boja na decu predškolskog uzrasa

| Novosti

Autorski tekst Snežane Anđelić.

U Nojevoj barci vrlo ozbiljno pristupamo uređenju prostora, a naročito izboru boja. Kod vaspitača razvijamo svest o tome kako boje utiču na decu.

Kada sam se na studijama u Nemačkoj prvi put susrela sa temom kako boje utiču na dečju psihu, za mene je to bilo ozbiljno otkriće. Nikada pre toga nisam razmišljala da boje u našoj dečjoj sobi utiču na moju decu. Podrazumevalo se da dečja soba treba da obiluje detaljima i likovima iz crtanih filmova, da zavese i posteljina budu raznih boja. Nikada nisam razmišljala o tome kako se deca u tom prostoru osećaju.

Letimo za Rusiju

| Mesečne teme

Kada smo birali gde ćemo da putujemo, naši drugari iz Rusije su rekli da bi voleli da nas odvedu u posetu svojoj zemlji. Tako smo u martu “putovali” u Rusiju, i to našim posebnim “avionom”.

Vesna Filipović, 25 godina rada

| Novosti

Prošlog meseca proslavili smo dvostruki jubilej - 25 godina rada naše drage Vesne Filipović u vrtiću Nojeva barka, a ujedno i njen 50. rođendan! Zahvalni smo Vesni na svemu što je pružila deci i Nojevoj barci tokom svih ovih godina. Ostala je u srcu mnogih Nojevaca, od kojih su neki već porasli u dobre ljude.

U nastavku možete da pročitate jedno kratko psimo naše i vaše Vekice.

© 2013- PU Nojeva barka