Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Letnje osveženje

U avgustu pravimo sveže letnje napitke.

I u avgustu nastavljamo sa letnjim temama. Dok smo mesec jul posvetili sladoledu, u avgustu ćemo pokušati sa decom da otkrijemo koji su to tajni sastojci letnjeg napitka. Upoznaćemo se sa načinom pripreme osvežavajućih napitaka; otkrićemo koji su sastojci potrebni da bi se napravio jedan osvežavajući napitak ili ledeni čaj; razlikovaćemo ukuse i mirise degustacijom letnjih napitaka; saznaćemo šta su to ceđeni sokovi i od čega se prave.

Pevaćemo neke stare pesme, a učićemo i nove. Čitaćemo priče o limunu, o Matildinom napitku, o gusenici koja nikad nije sita i druge. Igraćemo igre prepoznavanja po ukusu i mirisu, razne istraživačke igre. Crtaćemo i praviti limun i drugo voće od koga možemo da napravimo osvežavajuće napitke.

Jaslena grupa nastavlja temu od jula – Vodena bajka. Deca će se upoznati sa različitim namenama vode kroz eksperimentisanje i posmatranje.

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka