Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Raspevana Barka

Počeo je raspevani septembar u Nojevoj barci.

Septembar počinjemo raspevano sa temom Raspevana barka. Kroz ovu temu upoznaćemo se sa muzičkim instrumentima i njihovim karakteristikama. Učićemo da prepoznamo i razlikujemo instrumente po izgledu i zvuku, a upoznaćemo se i sa osnovnom podelom muzičkih instrumenata. Govorićemo o načinu izrade instrumenata kao i o materijalima od kojih se prave, a  i mi sami ćemo imitirati muzičke instrumente zvukom i pokretom.

Pevaćemo razne pesme, crtaćemo i slikati muzičke instrumente. Pravićemo dekoraciju za grupe ali ćemo se i mi naći u ulozi konstruktora i pravićemo muzičke instrumente. Neke od zanimljivih priča koje ćemo čitati su Kraljevstvo notna svestka i Kraljica lestvica. Govorićemo i o nekim značajnim kompozitorima. 

Ovaj mesec koristimo i da se podsetimo opštih pravila u vrtiću i da upoznamo nove drugare koji tek počinju svoju “plovidbu” Nojevom barkom.

Predškolci takođe počinju svoju godinu, u kojoj će se međusobno zbližiti ali i sa svojom vaspitačicom Danijelom koja će ih pripremati za školu. Dekorisaće svoj novi prostor za rad. A jedan od prvih zadataka sa kojim će početi godinu je razvijanje matematičkih pojmova VELIKO – malo.

Jaslena grupa „Mesi testo tako vešto...“ Kroz ovu temu želja nam je da podstaknemo senzo-perceptnivni razvoj kroz igre testom kao i razvijanje sposobnosti opažanja u rešavanju malih praktičnih problema. Upoznaće se sa novim drugarima i odraslima kroz međusobnu interakciju, podsticaćemo kod dece da razumeju svoje i tuđe emocije, podsticaćemo empatiju. Pevaće i učiće pesme: Pekarčić, Prste ima ruka svaka, Danas je dan, i druge omiljene pesme. Igraće se testom, praviti razne oblike, otiske ruku...

Ceo mesec septembar biće posvećen adaptaciji dece koja se vraćaju u vrtić kao i adaptaciji novih drugara. Nadamo se lepom vremenu i mogućnosti da što više vremena provodimo napolju.

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka