Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Mart '21

Polako nam stiže proleće… doleće.

Polako nam stiže proleće… doleće.

U martu, u okviru naše mesečne teme, zapažamo promenu godišnjeg doba i istražujemo promene koje proleće sa sobom donosi.

Upoznaćemo se sa promenama u prirodi, koje zapažamo iz prve ruke u našem dvorištu gde su se pojavili prvi pupoljci i cvetovi, a razgovaraćemo i promenama koje se javljaju kod životinja i kako ono utiče na njihovo ponašanje.

Proleće naravno utiče i na nas ljude, zato ćemo razgovarati o tome kako dolazak toplih i lepih sunčanih dana utiče na ljude, na promenu raspoloženja, emocija, odevanja, i slično.

Pored širenja saznanja vezano za promene u prirodi i nama samima, predškolska grupa će se upoznati i sa pojmom ‘skupa’ i ‘člana skupa’, a razvijaće i pojam broja 1, 2 i 3.

Pevaćemo razne prolećne hitove, kao što su “Prolećno sunce”, “Let let Bubamaro”, “Zujalica”, “Visibaba mala”, “Bumbar i buba Mara”, “Zakleo se bumbar” i mnoge druge. Čitaćemo priče “Prolećna priča Patka Hamiltona”, “Kazimir sadi pasulj”, “Jan i njegova biljka”, “Benova bašta”.

Temu koju obrađujemo uvek upotpunjujemo i igrama koje igramo u zajedničkom krugu, a toplo vreme nam omogućuje da još više uživamo u dvorištu vrtića i deo igara preselimo i tamo. Proleće je uvek vreme za veliko spremanje, tako da ćemo i mi zajedno urediti naše dvorište i posaditi novo cveće. U našim kreativnim radionicama ćemo praviti laste, rode i razne cvetove, a takođe ćemo slikati na osnovu slušanja muzike.

Lepo vreme takođe planiramo da iskoristimo za male izlete po našem komšiluku i odlazak do SC Olimp, obližnjeg parkića, biblioteke, pijace…

Stiže nam i 8. mart, pa već uveliko pripremamo iznenađenja za naše drage mame. Biće ovo jedan rascvetani, mirisni i nadamo se sunčani mart.

Najnoviji članci


April '21

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

Mart '21

Polako nam stiže proleće… doleće.

Januar '21

Voda, vazduh i zemlja & Nije deda, al je mraz.

© 2013- PU Nojeva barka