Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Stiže proleće... doleće

Konačno nam dolaze sunčani dani.

U martu, u okviru naše mesečne teme, zapažamo promenu godišnjeg doba i istražujemo promene koje proleće sa sobom donosi.

Upoznaćemo se sa promenama u prirodi, koje zapažamo iz prve ruke u našem dvorištu gde su se pojavili prvi pupoljci i cvetovi, a razgovaraćemo i promenama koje se javljaju kod životinja i kako ono utiče na njihovo ponašanje.

Proleće naravno utiče i na nas ljude, zato ćemo razgovarati o tome kako dolazak toplih i lepih sunčanih dana utiče na ljude, na promenu raspoloženja, emocija, odevanja, i slično.

Pored širenja saznanja vezano za promene u prirodi i nama samima, predškolska grupa će se upoznati i sa pojmom ‘skupa’ i ‘člana skupa’, a razvijaće i pojam broja 1, 2 i 3.

Pevaćemo razne prolećne hitove, kao što su “Prolećno sunce”, “Let let Bubamaro”, “Zujalica”, “Visibaba mala”, “Bumbar i buba Mara”, “Zakleo se bumbar” i mnoge druge. Čitaćemo priče “Prolećna priča Patka Hamiltona”, “Kazimir sadi pasulj”, “Jan i njegova biljka”, “Benova bašta”.

Temu koju obrađujemo uvek upotpunjujemo i igrama koje igramo u zajedničkom krugu, a toplo vreme nam omogućuje da još više uživamo u dvorištu vrtića i deo igara preselimo i tamo. Proleće je uvek vreme za veliko spremanje, tako da ćemo i mi zajedno urediti naše dvorište i posaditi novo cveće. U našim kreativnim radionicama ćemo praviti laste, rode i razne cvetove, a takođe ćemo slikati na osnovu slušanja muzike.

Lepo vreme takođe planiramo da iskoristimo za male izlete po našem komšiluku i odlazak do SC Olimp, obližnjeg parkića, biblioteke, pijace…

Stiže nam i 8. mart, pa već uveliko pripremamo iznenađenja za naše drage mame. Biće ovo jedan rascvetani, mirisni i nadamo se sunčani mart.

Najnoviji članci


Vesna Filipović, 25 godina rada

| Novosti

Prošlog meseca proslavili smo dvostruki jubilej - 25 godina rada naše drage Vesne Filipović u vrtiću Nojeva barka, a ujedno i njen 50. rođendan! Zahvalni smo Vesni na svemu što je pružila deci i Nojevoj barci tokom svih ovih godina. Ostala je u srcu mnogih Nojevaca, od kojih su neki već porasli u dobre ljude.

U nastavku možete da pročitate jedno kratko psimo naše i vaše Vekice.

Osećanja

| Mesečne teme

Inspirisani knjigom “Obojeno čudovište, tokom septembra i oktobra sa decom govorimo o osećanjima. Ovo je tema za koju su sama deca pokazala veliko interesovanje, a iako možda ne deluje odmah tako, to je tema koja je zaista opširna.

Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

© 2013- PU Nojeva barka