Mesečne
teme

Teme koje istražujemo u vrtiću Nojeva barka


Svuda pođi, kući dođi

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Uspešno smo obišli ceo svet i posetili mnogo država. Naučili smo mnogo toga novog i zanimljivog, nove reči i pozdrave. A sada je na red došla Srbija! Kroz mesečnu temu tokom juna vrtićka grupa će otkriti i upoznati se sa lepotama naše zemlje. Upoznaćemo se sa najvećim gradovima, simbolima i znamenitostima gradova. Saznaćemo koji su to sve raznovrsni predeli naše zemlje gde možemo da odemo na odmor, a naravno otkrićemo bogatstvo prirode koje imamo u vidu biljnog i životinjskog sveta Srbije. Tokom puta slušaćemo muziku iz raznih krajeva naše zemlje.

Predškolska grupa će se pored upoznavanja lepota Srbije i najvećih gradova, upoznati sa pojmom novca i sa novčanicama. Sigurno da su neki od njih već obavili po neku kupovinu u obližnjoj prodavnici, pa će ova tema biti korisna za njih.

Jaslena grupa će tokom juna govoriti o zelenim životinjama – krokodilu, žabi, zmiji, kornjači. Upoređivaće i otkrivati sličnosti i razlike među pomenutim životinjama. Kroz imitativne igre vaspitači će kod naših najmlađih podsticati krupnu motoriku, a kroz igre memorije i slaganjem slagalica podsticaće intelektualni razvoj.
 
Svaki mesec u Barci je raspevan i kreativan i svaki mesec obeleži neka hit pesma. Tokom juna deca vrtićke i predškolske grupe će pevati razne pesme kao što su „Dedino je selo lepo“, „Komarac“, „Zujalica“, „Tata petao“, „Žablji ples“, „ Neobično prijateljstvo“ i mnoge druge. Pridružuju se i jaslenci sa pesmama „Bila mama kukunka“, „Krokodil Gena“, „Žaba, žaba“, „Žabac Žak“, „Kornjača“...
Čitaćemo razne knjige i igrati razne igre kako u dvorištu tako i u vrtiću.
 
I ovog meseca smo kreativni – pravićemo razglednice za bake i deke, razne suvenire, a jaslenci će praviti žabe, krokodile, zmije i kornjače raznim tehnikama i materijalima.

Najnoviji članci


Rekreacija je naša letnja zanimacija

| Mesečne teme

Leto se zahuktava, temperature rastu, a mi smo u Barci pronašli način da se rashladimo i uživamo u letu. Proputovali smo svet, saznali nešto novo o našoj zemlji, a julu ćemo takođe biti aktivni kroz temu “Rekreacija je naša letnja zanimacija”.

Svuda pođi, kući dođi

| Mesečne teme

Kao što kaže stara izreka, posle dugačkog puta oko sveta konačno smo došli kući. Upravo to je i naziv naše mesečne teme za jun 2021. godine - Svuda pođi, kući dođi.

Put oko sveta

| Mesečne teme

U aprilu i maju putujemo oko sveta za 56 dana.

© 2013- PU Nojeva barka